Menu

OMEGA-3

WAAROM HEB JIJ OMEGA-3 ZO HARD NODIG?

Omega-3 daar heb jij vast wel eens van gehoord? Helaas halen we dat niet meer voldoende uit onze voeding, of eet jij elke dag 4 wildgevangen vette haringen? Zo ja dan moet jij vast supergezond zijn.

De belangrijkste functie van omega-3 vetzuren is dat ze het reparatieproces van de cellen ondersteunen, waarmee ze hoogstwaarschijnlijk bijdragen aan een verlaagd risico op hart- en vaatziekten, kanker, hersenbloedingen, alzheimer, artritis en andere degeneratieve ziektes.

Omega-3 versoepelt de celwand, zodat al jouw cellen weer toegankelijk worden voor vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die in de cel hun werk moeten doen ipv dat ze in jouw bloed vrolijk blijven rondtobben. En net zo belangrijk dat de afvalstoffen jouw cel ook uit kunnen, zodat jij energie kunt aanmaken (lipofuscine).

Maar eet jij naast deze hoeveelheid omega-3 nog veel ontstekingsbevorderend voedsel zoals brood, koek en ander voedsel waar veel Omega 6 in is verwerkt dan is jouw vetzurenbalans waarschijnlijk ver te zoeken en zul je wellicht klachten (gaan) ervaren.

WAAROM ZOU IK HET SLIKKEN?

Heb jij last van pijntjes, moeheid, depri, ontstekingen, verminderde weerstand, slechte concentratie, misschien wel de ziekte van Lyme of andere dingen
waardoor jij gewoon niet lekker in jouw vel zit, begin dan altijd met de juiste basis.

Die basis bestaat in mijn visie altijd uit een goede vetzurenbalans met andere woorden kies een hoogwaardig Omega-3.

HOE WERKT OMEGA-3:

Omega-3 versoepelt de celwand, zodat al jouw cellen weer toegankelijk worden voor vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die in de cel
hun werk moeten doen ipv dat ze in jouw bloed vrolijk blijven rondtobben. En net zo belangrijk dat de afvalstoffen jouw cel ook uit
kunnen, zodat jij energie kunt aanmaken (lipofuscine).

Prof. Imre Zs-Nagy heeft bv ontdekt dat dit bij Alzheimerpatiënten veel hoger is dan bij gezonde mensen van dezelfde leeftijdsgroep. Dit ziektebeeld is maar 1 voorbeeld, je kunt je natuurlijk voorstellen dat nagenoeg alle ziektes daaruit voort kunnen komen.

Omega-3 kan tevens natrium/kaliumpomp in jouw celwand herstellen; deze elektrolyten zijn met name heel belangrijk voor een goede werking van het hart.

Ken je de Blue Zones? Dat zijn plaatsen in de wereld waar mensen met gemak 90 of 100 jaar worden zonder medicatie in goede gezondheid. Hun geheim: veel Omega-3 eten. Denk maar eens aan een eskimo die krijgt niet zo snel hartproblemen of overgewicht.
Omega-3 werkt op al je cellen, of dat nu een hart-, lever-, oor- of huidcel is.

Nu begrijp je misschien waarom ik dat als JOUW BASIS zie? Leuk een multivitamine maar als deze multi de cel niet (voldoende) binnenkomt, is het toch een beetje zonde. Vandaar … Begin met een goede basis en investeer in een hoogwaardige omega-3.

Niet alleen voor jou, maar ook voor je kids, jouw partner kortom het hele gezin!
Een goede omega-3 moet voldoende EPA en DHA bevatten, omdat dit de werkzame stoffen zijn.

WAT IS HET BELANG VAN OMEGA 3?

Tegenwoordig heeft nagenoeg iedereen een verstoorde vetzurenbalans. We zien ook veel chronische ontstekingsziektes die een relatie hebben met oa een verstoorde vetzurenbalans. Deze ontstekingen kunnen we “blussen” met Omega 3, maar daarnaast moeten we uiteraard altijd op zoek gaan naar de oorzaak van de ontsteking.

De symptomen van een onjuiste balans in omega vetzuren zijn vermoeidheid, vertraagde alertheid, concentratieproblemen, afbrokkelende vingernagels,
droog haar, een droge huid, slaapproblemen, allergieën, gewichtstoename, artritis, geheugenstoornissen en depressies. Eigenlijk alle kwaaltjes die je maar kunt bedenken….. 

BALANCETEST:

De BalanceTest is een zelftest voor het analyseren van Omega-3 & Omega 6 en andere vetzuren in uw bloed. Het enige wat je nodig hebt, is een paar druppelsbloed uit je vingertop.
BalanceTest meet 11 vetzuren in het bloed en de volgende onderdelen:

 • je bescherming tegen ontstekingen
 • je omega-6:3 balans
 • het omega-3 niveau
 • de omzetting naar omega-6
 • de hardheid van je celmembraan
 • je geestelijke gezondheid

De uitslag van jouw anonieme test kun je binnen 20 dagen opvragen. Bloedmonsters worden geanalyseerd door Vitas AS, een vooraanstaand laboratorium in Noorwegen.

FUNCTIE VAN OMEGA 3?

De belangrijkste functie is dat het reparatieproces van de cellen ondersteund worden. Omega 3 versoepelt het celmembraan zodat de cellen weer permeabel worden voor vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen.
Hierdoor kan energie aangemaakt worden en toxines afgevoerd worden (lipofuscine)

WELKE OMEGA 3 IS JUIST?

Een juiste Omega 3 moet volgens mij hoog in de werkzame stoffen EPA en DHA zitten met een toevoeging die voorkomt dat de Omega 3 gaat oxideren, hetgeen juist averechts zou kunnen werken op de gezondheid.
Een toevoeging zou kunnen zijn: Vitamine E en/of polyfenolen.

Het lijkt het meest verstandig om de kleine visjes zoals sardientjes, ansjovis en makreel te kiezen, aangezien deze lager in de voedselketen zitten en zo minder kwalijke stoffen zoals kwik etc hebben binnengekregen.

WAAROM EEN HOOGWAARDIGE OMEGA-3 MET POLYFENOLEN?

Eigenlijk heel simpel…..Ik gebruikte al een goede Omega-3 uit algen, totdat mij een hoogwaardige olie met polyfenolen werd geadviseerd. Te mooi om waar te zijn dacht ik nog (denk jij ook wellicht ;)) Heel goed!
Ik vergeleek de olie met andere hoogwaardige Omega-3 producten en kwam tot de conclusie dat het
A mijn spierklachten verminderde en dat later mijn concentratie toenam!

B het voor mij heel makkelijk was zo’n olie (zonder de sterke vissmaak) hup lekker door mijn smoothie of ander drinkontbijt te gooien en ik mijn kinderen dus ook gemakkelijk (stiekem)
het kon meegeven door het in haar drankje, soep of salade te verwerken

C veel goedkoper

D hoefde het niet meer te onthouden om te kopen, want het wordt om de maand keurig thuisbezorgd

E MIJN VETZUURBALANS GING BETER.

 DEZE HOOGWAARDIGE OLIE MET POLYFENOLEN IS

 • Hoge dosering EPA en DHA (vergelijk zelf maar eens zie tabel)
 • Vitamine D al toegevoegd bijslikken in voorjaar, zomer dan ook niet nodig.
 • De meest geteste Omega-3
 • Uiteraard ook in Vegan versie verkrijgbaar.
 • In verschillende smaken drinkolie die je gemakkelijk ook door yoghurt, en andere koude of halfwarme (havermout) of andere dranken kunt mixen.
 • Ook in capsules verkrijgbaar.
 • Hoogwaardige polyfenolen oa voor betere opname en stabiliteit van de olie & polyfenolen zijn ook krachtige ontstekingsremmende middelen die ontstekingsenzymen en weefsel beschadigende enzymen blokkeren.
 • Polyfenolen, zoals die uit olijven bezitten ook antioxiderende eigenschappen die de cellen en de bloedlipiden beschermen tegen oxidatieve stress (lees: anti-aging ;-))

  Wil jij ook werken aan balans in je vetzuren of een hoogwaardige Omega-3 aanschaffen, stuur mij een berichtje. Liefs Melanie