Menu

Transformational cupping

Ik wil er graag aan bijdragen om de wereld een stuk gezonder te maken en mensen te ondersteunen met hun natuurlijke gezondheid zowel fysiek als mentaal. Dit doe ik onder andere door Transformational cupping.

De huid is ons grootste orgaan en speelt een belangrijke rol in onze gezondheid en je goed voelen. Ze zeggen niet voor niks: “Je goed in je vel voelen”

Ons bindweefsel is erg belangrijk voor het functioneren van ons lichaam. Ze noemen het bindweefsel ook wel de lijm van ons lichaam, omdat bindweefsel alle onderdelen bij elkaar houdt en steun geeft aan onze organen. Het bindweefsel is een belangrijke verbinding tussen weefsel en organen. Het bevat bloedvaten en lymfebanen en transporteert o.a. hormonen en immuun cellen.

Wanneer spanningen hier vast gaan zitten blokkeren ze de doorstroming van energie. Deze energie blokkades kunnen veel ongemakken geven: overprikkeling, vol hoofd, slecht slapen maar ook vele lichamelijke ongemakken en pijntjes in je lijf.

Door transformational cupping maak je het weefsel los en zet je alle processen aan. Zoals doorbloeding, zenuwstelsel, spieren, lymfe, huidstofwisseling en het immuunsysteem. Je werkt echt op celniveau. Alles wat los gemaakt wordt en vrijkomt zal je lichaam moeten verwerken. Op een diepere laag wordt er een ontgifting in gang gezet.
Om jouw lichaam optimaal te ondersteunen adviseer ik om omega-3 te gebruiken.
De belangrijkste functie van omega-3 is dat ze het reparatieproces van de cellen ondersteunen en de celwand versoepelt. Hierdoor kunnen al jouw cellen weer toegankelijk worden voor vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die in de cel hun werk doen i.p.v. dat ze in jouw bloed vrolijk
blijven rondtobben. En net zo belangrijk dat de afvalstoffen jouw cellen ook uit kunnen, zodat jij energie kunt aanmaken,

In ons lichaam worden ervaringen opgeslagen en meestal in de vorm van emoties. Heeft een gebeurtenis groot of klein een grote impact op je en worden emoties niet goed verwerkt dan slaat je lichaam dit op. Tijdens het losmaken van het bindweefsel kunnen deze emoties vrijkomen. Hierdoor kan je meer in contact komen met diepere lagen zowel fysiek als mentaal en emotioneel. Het is zo een ontzettend mooi proces om te zien hoe we van veel onnodige ballast kunnen afkomen en weer lekkerder in ons vel komen te zitten.

Wat kan je verwachten tijdens en na een behandeling?
* Het behandelde gebied kan gaan opzwellen en je kunt vocht vasthouden, dit verdwijnt
meestal binnen een week. Het advies is om veel water en bleekselderij sap te drinken.
* Je kan je moe voelen. Dit zijn puur oude dingen die er uitkomen, het mag er allemaal zijn en
geef het tijd.
* Alles wat pijn doet tijdens de behandeling zijn afvalstoffen, verklevingen en ontstekingen.
* Drink veel water voor en na de behandeling. Hoogstwaarschijnlijk zal je lichaam hier zelf al om vragen
* Oude emoties en patronen kunnen omhoogkomen, omarm dit.
* Er kunnen blauw/paarse plekken ontstaan, dit hangt van je doorbloeding af. Dit scheelt enorm per persoon. Deze trekken vaak binnen een week weg.
* Verminder eventjes met eiwitten en vetten en ga ontzuren (liefst al een week van tevoren)

Tip: Droog borstelen en koud af douchen ondersteunen de cupping behandeling.

Ben je benieuwd wat een behandeling voor jou kan betekenen?

Stuur mij een berichtje via e-mail of Instagram

De behandelingen worden gegeven in onze salon op de Parlevinker in Amstelveen

Liefs,

Melanie