Menu

Transformational cupping

Ik wil graag bijdragen om de wereld een beetje gezonder te maken en mensen te ondersteunen met hun natuurlijke gezondheid zowel fysiek als mentaal. Dit doe ik onder andere door Transformational cupping en het gebruiken van essentiële oliën.

De huid is ons grootste orgaan en speelt een belangrijke rol in onze gezondheid en je goed voelen. Ze zeggen niet voor niks: “Je goed in je vel voelen”

Het bindweefsel is erg belangrijk voor het functioneren van ons lichaam. Ze noemen het bindweefsel ook wel de lijm van ons lichaam, omdat je bindweefsel alle onderdelen bij elkaar houdt en steun geeft aan onze organen. Het bindweefsel is een belangrijke verbinding tussen weefsel en organen. Het bevat bloedvaten en lymfebanen en transporteert o.a. hormonen en immuun cellen.

In onze huid ontstaan helaas verklevingen, ons bindweefsel bindt zich samen en er komen knopen. Doordat het bindweefsel om onze organen en spieren zitten beïnvloedt dit dus de werking hiervan.

Stress kan problemen veroorzaken in je bindweefsel, maar ook fysieke uitputting, verkeerde voeding kunnen je lichaam belasten en hierdoor slaan we veel vetten en afvalstoffen op in onze huid en om onze organen. 

Het is dus heel belangrijk om je huid goed te verzorgen en de aandacht te geven die het verdient en ik wil je hier graag bij helpen.

Tijdens een transformational cupping massage werk ik met een cup die de huid en de daaronder gelegen weefsels en verklevingen omhoogtrek en losmaakt.  Alles wordt beter doorbloed en afvalstoffen en vetten maar ook emoties komen vrij en kunnen worden losgelaten. Tevens brengt deze behandeling zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren en de huid. Het is zo een ontzettend mooi proces om te zien hoe we van veel onnodige ballast kunnen afkomen en weer lekkerder in ons vel komen te zitten.

Als je een kuur van een aantal behandeling neemt onderga je vanzelf een transformatie zowel fysiek als emotioneel/mentaal.

Wat kan je verwachten tijdens en na een behandeling?
* Het behandelde gebied kan gaan opzwellen en je kunt vocht vasthouden, dit verdwijnt
meestal binnen een week. Het advies is om veel water en bleekselderij sap te drinken.
* Je kan je moe voelen. Dit zijn puur oude dingen die er uitkomen, het mag er allemaal zijn en
geef het tijd.
* Alles wat pijn doet tijdens de behandeling zijn afvalstoffen, verklevingen en ontstekingen.
* Drink veel water voor en na de behandeling. Hoogstwaarschijnlijk zal je lichaam hier zelf al om vragen
* Oude emoties en patronen kunnen omhoogkomen, omarm dit.
* Er kunnen blauw/paarse plekken ontstaan, dit hangt van je doorbloeding af. Dit scheelt enorm per persoon. Deze trekken vaak binnen een week weg.
* Verminder eventjes met eiwitten en vetten en ga ontzuren (liefst al een week van tevoren)

Tip: Droog borstelen en koud af douchen ondersteunen de cupping behandeling.

Ben je benieuwd wat een behandeling voor jou kan betekenen?

Stuur mij een berichtje via e-mail of Instagram

Bekijk hier mijn tarieven

De behandelingen worden gegeven in onze salon op de Parlevinker in Amstelveen

Liefs,

Melanie