Menu
Lifestyle

Waarom Omega-3Voor mij is Omega-3 de superheld onder de vetzuren en een onmisbaar element voor onze gezondheid, maar ons lichaam produceert het niet zelf. Daarom moeten we het uit voeding en voedingssupplementen halen. Omega-6 is ook een essentieel vetzuur en moet in balans zijn met Omega-3. Helaas consumeren we tegenwoordig te veel omega-6, omdat dit aan veel voeding wordt toegevoegd, en te weinig omega-3, wat we vooral vinden in vette vis. Dit leidt tot een onbalans.

Deze onbalans kan symptomen veroorzaken zoals:

·      Hormonale verstoringen

·      Vermoeidheid

·      Allergieën

·      Slecht slapen

·      Regelmatig ziek zijn

·      Gebrek aan concentratie

·      Moeite met afvallen

·      Algemeen gevoel van ongemak

·      Pijntje hier en pijntje daar

·      Spier en gewrichtspijnen

Omega-3-vetzuren dragen bij aan soepele celmembranen. Misschien vraag je je af: waarom zijn soepele celmembranen belangrijk? Ons lichaam is opgebouwd uit cellen, en het celmembraan bestaat voor een groot deel uit omega-3. Wanneer het lichaam een tekort aan omega-3 heeft of een overschot aan omega-6, functioneren de cellen niet meer optimaal. Ze kunnen afvalstoffen niet goed afvoeren en voedingsstoffen niet goed opnemen. Dus, zelfs als je gezond eet en goede supplementen inneemt, worden deze voedingsstoffen niet goed opgenomen als je cellen stug en hard zijn. Ze bereiken dan niet de celkern waar ze energie moeten produceren. Bovendien kunnen afvalstoffen de cel niet verlaten. Zieke mensen hebben vaak een tekort aan energie en moeite met het afvoeren van afvalstoffen.

Een voorbeeld: Dit is de uitslag van een droogbloedtest van een van mijn klanten. Deze klant heeft 12 keer zoveel omega-6 in haar lichaam als omega-3, terwijl de ideale verhouding 3:1 of lager is. Dit betekent een verhoogde kans op ontsteking gerelateerde aandoeningen, een lagere afweer, verharde celmembranen en verminderde mentale kracht, aangezien onze hersenen voor 60% uit vetten bestaan, waarvan een groot deel omega-3 is.Het advies is om gedurende een langere periode Balance Oil te gebruiken, omdat onze cellen tijd nodig hebben om zich op te laden met omega-3. Aangezien rode bloedcellen zich elke vier maanden vernieuwen, is het raadzaam om na deze periode opnieuw een bloedtest te doen. Zodra je een gezonde balans van omega-3
hebt bereikt, is het essentieel om deze te behouden door regelmatig Balance Oil in te nemen. Dit is de sleutel tot een goede gezondheid! In de moderne wereld eten we anders dan een eeuw geleden, toen fastfood nog niet bestond. Zelfs als je zelf kookt, zijn de ingrediënten helaas niet meer van dezelfde kwaliteit. Vlees komt meestal van dieren die in stallen worden gevoerd in plaats van gras te eten op open velden, en vissen zoals zalm worden gekweekt in gesloten bassins en gevoed met vismeel in plaats van algen uit de zee. Dit heeft een grote impact op de voedingswaarde van ons voedsel, en dus ook op de voedingswaarde in onze cellen, weefsels en ons lichaam.

De Zinzino’s BalanceTest is een eenvoudige zelftest die de vetzuren in je bloed analyseert. Deze vetzuren weerspiegelen de vetten in je voeding. Preventieve gezondheid is echt belangrijk. Meten is weten! Mijn advies: test jezelf regelmatig. Ik heb mijn gezondheid echt een upgrade kunnen geven. Geen allergieën meer, ik slaap weer als een baby en ervaar veel meer rust in mijn hoofd.

Kom vandaag nog in actie en stuur mij een berichtje!

Liefs Melanie

No Comments

    Leave a Reply